Hästfoder och gödsel

Vi tillverkar hösilage av högsta kvalitet på egna och arrenderade fält

Kom ihåg att för varje minibal du köper donerar vi 1 kr till cancerfonden rosa bandet, därför har vi valt att plasta våra minibalar med rosa plast.

För att göra produktionen så effektiv som möjligt har vi valt maskiner som passar ihop. Detta avseende kapacitet och arbetsbredd. När maskinerna är anpassade efter varandra kan vi nå en högre kvalitet på fodret, samt att produktionen blir mer driftsäker. Vi försöker alltid leda utvecklingen med nya maskiner så att vi har en så hög kapacitet som möjligt, vilket behövs i vårt klimat med korta perioder av bra väder, så att vi snabbast möjligt får in skörden. På detta sätt kan vi alltid erbjuda en högre kvalitet på fodret.

Alla hästar och smaker är olika. Vissa vill ha torrare balar, andra blötare. Du som kund ska kunna välja fritt och inte behöva betala för vatten, därför beräknar vi priset utifrån torrsubstans.

Här kan du se en film om hur tillverkningen av våra balar går till, från strå till bal och hela vägen hem till dig!

Storleken på våra balar är:

  • Minibalar (20kg)
  • Mellan (+200kg)
  • Stora (500kg)

Varje fält och skörd analyseras separat. Hör av dig så skickar vi över aktuella analyser för påseende och för att planera årets behov och önskemål om ex vikt, längd, värden osv. På så sätt är våra balar även kundanpassade och vi löser transporten hem till dig.